Van een goed keukenontwerp naar een 3D droomkeuken
02 februari 2022 
2 min. leestijd

Van een goed keukenontwerp naar een 3D droomkeuken

Een verbouwing van een keuken is vaak een prijzige aangelegenheid. Om te voorkomen dat het eindresultaat niet geheel naar wens zou zijn, heeft Familie Janssen, in samenwerking met @XR Group, besloten om middels visualisaties te onderzoeken welke opstellingen en kleurcombinaties het meest passend zijn in hun woning. Toch nog even een andere kleur toepassen of een doorkijk creëren? Het continu finetunen heeft ervoor gezorgd dat er geen goed ontwerp stond, maar een droomontwerp. Met als kers op de taart een virtuele tour, waarbij de familie, zowel via de telefoon als door een virtual reality bril, door hun keuken kon lopen voordat hij is gebouwd. 

Weten hoe familie Jansen dit ervaren heeft? XR Group stelden ze 6 vragen

1. Jullie hebben ervoor gekozen om eerst de keuken tot in detail te visualiseren, voordat de verbouwing gestart gaat worden. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen? 

De verbouwing van een keuken is vaak een prijzige aangelegenheid. Om te voorkomen dat het eindresultaat niet geheel naar wens zou zijn, hebben wij besloten middels visualisaties te onderzoeken welke opstellingen en kleurcombinaties meest passend zijn in onze woning en ruimte voor de keuken.
Om tot een goed eindresultaat te komen waar wij 100% achter kunnen staan, wilden wij diverse opties met betrekking tot afmetingen kastjes, kleuren en opstellingen van de keuken bekijken. Dankzij diverse visualisaties is ons duidelijk geworden welke opties ons het meest aanspreken en is het uiteindelijke concept echt geworden zoals wij voor ogen hadden. De kosten van de visualisaties hebben voor ons niet opgewogen tegen het uiteindelijke resultaat. 

2. Welke voordelen heeft dit voor jullie opgeleverd?

Een definitief keukenontwerp wat voldoet aan al onze eisen: esthetisch spreekt het ons aan, maar ook vanuit praktisch oogpunt is het een fijne keuken geworden.

3. Welke veranderingen hebben er door de visualisatie (ten opzichte van bijvoorbeeld jullie eerste ontwerp) plaatsgevonden die je vooraf nooit had durven dromen? 

Er is een meer speels effect richting de woonkamer ontstaan waarbij er een doorkijk naar de televisiekamer is gecreëerd. Daarbij is de keuken robuust en tijdloos geworden en meer geïntegreerd in de woonkamer. Ook de berging is betrokken bij het ontwerp, waardoor de benedenverdieping nu qua kleur en stijl één geheel is en heel veel rust uitstraalt. Hierbij zijn de kleurschakeringen vanuit de woonkamer geïntegreerd in de keuken. Dit is iets wat we zelf nooit hadden kunnen bedenken.

4. Wat was jouw eigen ervaring hiermee? Hoe reageerde jij hierop?

Het is heel bijzonder om naast de visualisaties ook d.m.v. een VR-omgeving (met bril op) in je toekomstige keuken te staan en er doorheen te kunnen lopen. Een fantastische ervaring waardoor wij nog enthousiaster zijn geworden over ons project en dit ons echt het gevoel gaf dat het ontwerp volledig naar onze wens is: dit wordt onze keuken!

5. Zou je het andere mensen aanraden? En waarom?

Jazeker. Ondanks dat er een prijskaartje hangt aan het laten opstellen van visualisaties en een eventuele 360º omgeving, weegt dit naar onze mening niet op tegen het eindresultaat. Door veel na te denken en een expert zoals XR Group mee te laten denken in de diverse opties rondom keukenbouw, is het eindresultaat meer weloverwogen en goed doordacht en is het zijn prijs meer dan waard. Wij zouden het dan ook anderen kunnen adviseren.

Net zoals familie Janssen je droomkeuken creëren voordat je echte verbouwing begint? Neem dan contact op met XR Group (+31 0455 721 090). 

Kijk voor meer informatie over de XR Group ook op deze expertpagina

Over de schrijver
Reactie plaatsen